Within Temptation feest in Sportpaleis

Spaans, Duits, Pools, Fins... Het was een internationaal publiek dat vanavond het concert van Within Temptation in het Sportpaleis bijwoonde. De wereldwijd bekende Nederlandse gothic metalband rond zangeres Sharon den Adel vierde dan ook zijn vijftienjarig bestaan met deze exclusieve show in Antwerpen.

jrosquin

Voor de fans werd het verjaardagsfeest een feest der herkenning, want alle hits (Our Solemn Hour, Stand My Ground, Mother Earth...) passeerden de revue. Maar je wordt niet elke dag vijftien, dus werden ook het Il Novecento-orkest, balletmeisjes en zelfs steltenlopers ingezet, alsook vuurwerk, discoballen en andere visuele bombast.

Dé blikvanger was echter de jurk waarmee Sharon den Adel de eerste helft van het concert afwerkte: doorgaans opulent en gotisch, nu minuscuul en futuristisch, én voorzien van grote gaten. Het begin van een nieuw tijdperk voor de band, dat al halvelings is ingeluid door het meest recente album The Unforgiving (2011)? Op naar de 30 jaar, en dan opnieuw zo'n geslaagd feestje!

TDS

Foto CJ