Britse moeder doste zoon op als kankerlijder om steungeld op te strijken

Een Britse moeder schoor het hoofdhaar en de wenkbrauwen van haar zoon om hem voor een kankerpatiënt te laten doorgaan en aldus steungeld op te strijken. Dinsdag werd zij daarvoor tot een gevangenisstraf van drie jaar en negen maanden veroordeeld. Om de anonimiteit van het kind te waarborgen, werd de naam van de vrouw niet bekendgemaakt.

De vrouw verplichtte haar zoon een bandana te dragen en stuurde hem in een rolstoel naar school, wat de jongen tot het mikpunt van spot van zijn klasgenoten maakte. Voorts vervalste de ontaarde moeder medische documenten om te doen geloven dat haar zoon medicijnen nam.

Reis naar Florida

Het ziekelijke spelletje leverde haar uiteindelijk 85.000 pond (106.000 euro) aan steungeld op, geld waarmee zij zichzelf vergastte op een reis naar Florida. Haar zoon mocht ook mee naar de Sunny State, zij het dat hij ook daar zich in een rolstoel moest bewegen - om de wachtrijen te omzeilen. Door de "ziekte" van haar zoon kreeg de vrouw ook een auto ter beschikking.

De oplichting duurde drie jaar, van toen haar zoontje zes was tot hij acht werd. De vrouw liep uiteindelijk tegen de lamp toen de vader achterdochtig werd en zijn dokter inschakelde.

Persoonlijkheidsstoornissen

De vrouw werd beschuldigd én veroordeeld wegens fraude, schriftvervalsing en wreedheid jegens een kind. Zij lijdt naar verluidt aan persoonlijkheidsstoornissen.

Archieffoto: PN

Nu in het nieuws