Dewinter (VB): "Tsjeven blijven tsjeven"

Dewinter (VB): Tsjeven blijven tsjeven

Dewinter (VB): "Tsjeven blijven tsjeven"

Print
Antwerps Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter aanhoorde dinsdagavond toevallig als een van de eersten de verklaring van sp.a-onderhandelaar Robert Voorhamme over het einde van de Stadslijst van sp.a en CD&V. "De Tsjeven kiezen weer voor de postjes", aldus Dewinter.

"Tsjeven blijven tsjeven, CD&V beweegt zich voort als palingen in een emmer snot. Iedere loyaliteit aan de Stadslijst waaraan ze alles te danken hebben, is volledig zoek", was zijn reactie. "Er komt nu allicht logischerwijs een rechts bestuur, maar hoe rechts het beleid echt wordt zal nog moeten blijken uit het komende bestuursakkoord."

ACW

Dewinter gelooft naar eigen niet zomaar dat - nu sp.a meer dan waarschijnlijk in de oppositie komt te zitten - een eventuele meerderheid van N-VA, CD&V en Open Vld een goede zaak is voor Antwerpen. "De CD&V'ers in dat bestuur zullen in feite ACW'ers blijken en alles uit de brand slepen voor een centrumlinks beleid", denkt hij.

"Er zal sowieso een sterke oppositie van Vlaams Belang nodig zijn. De meerderheid die nu in de steigers staat is bovendien erg krap, waardoor ze gegijzeld zou kunnen worden door één of twee gemeenteraadsleden."

Foto: AFP
Filip Dewinter in gesprek met Bart De Wever

Lees ook: Voorhamme kondigt einde Stadslijst aan