Personeel Makrorestaurant Deurne hervat woensdag het werk

Personeel Makrorestaurant Deurne hervat woensdag het werk

Personeel Makrorestaurant Deurne hervat woensdag het werk

Print
Deurne - Het personeel van het Makrorestaurant in Deurne zal woensdagochtend het werk hervatten. Dat zegt BBTK-secretaris Erik Dirkx. Er zijn afspraken gemaakt om meer werkuren te voorzien. Verder moeten een aantal ontbijtsessies het vertrouwen tussen directie en personeel verbeteren.

Maandagmiddag heeft het restaurantpersoneel van supermarktketen Makro in Deurne het werk spontaan neergelegd. Als oorzaak werd de onvrede met de hoge werkdruk en een gebrek aan respect voor het bedienend personeel aangegeven. Dinsdagochtend sloot ook een deel van het winkelpersoneel zich bij hun collega's van het restaurant aan.

Dinsdag zaten vakbonden en directie samen en is men tot een akkoord gekomen. Morgen/woensdag gaat alle personeel opnieuw aan het werk.

Volgens Dirkx duurde de bespreking erg lang, maar is het wel tot een structurele en werkbare oplossing gekomen: "Voor de beide afdelingen heeft de directie beloofd om meer werkuren te voorzien, zodat een minimumaantal aan beschikbare arbeidskrachten steeds wordt gehaald, ook al valt er personeel ziek. In de eerste plaats zal aan het deeltijds werkend personeel gevraagd worden of ze meer willen werken. Daar is al heel wat bereidheid toe. Mocht dat niet voldoende zijn, dan zou soms interimpersoneel ingeschakeld mogen worden."

Volgens Dirkx slepen de problemen bij Makro al lang aan. "Het personeel spreekt ook van een gebrek aan respect door de hogere hiërarchie. Ook daar is vandaag over gesproken. Er komen een aantal ontbijtsessies met de vestigingsdirecteur om beetje bij beetje dat vertrouwen te herstellen."

Foto: W&F

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio