Man valt slachtoffer stalking lastig tot in de rechtszaal

Man valt slachtoffer stalking lastig tot in de rechtszaal

Man valt slachtoffer stalking lastig tot in de rechtszaal

Print
Herenthout - Walter D.R. (62) uit Deurne moest zich komen verantwoorden voor stalking van een vrouw uit Herenthout. Zelfs tot in de rechtszaal gisteren viel hij haar lastig.
Het parket en de rechtbank trommelden extra politie op om de vrouw te beschermen. Het parket heeft zelfs de politie opdracht gegeven om de man op te pakken zodra hij nog eens in de buurt komt.

De feiten zijn al sinds 2001 aan de gang. Even leek het te stoppen, maar in de zomer van 2011 startte D.R. de stalking opnieuw. Tot zelfs 11 november. Het ging om telefoontjes, brieven, observeren, aanbellen en het achterlaten van ongewenste geschenken. Alles deed hij om zijn grote liefde, die nochtans gelukkig getrouwd is, te overhalen. Hij verklaarde ook ooit dat het slachtoffer 'voorbestemd was om zijn dertiende vrouw te worden'.

De verdediging van het slachtoffer hoopt dat de rechtbank een contactverbod en straatverbod oplegt. Het slachtoffer beaamde alleen maar de feiten. "Ik heb geen leven meer", snikte de vrouw die volledig in paniek aan het krijsen was in de rechtszaal gisteren toen de man haar tot twee keer toe lastig viel en vastgreep. Toen hij buiten gezet was in afwachting van de behandeling slaagde hij er nog in om de deur van de zaal toch te hopen en te roepen dat hij haar graag zag. De vrouw leeft in angst. "Ik ben echt bang dat dit ooit escaleert. Ik leef continu met een angstgevoel."

Ook het openbaar ministerie is die mening toegedaan en heeft gisteren nog de politie Neteland de opdracht gegeven om bij elke melding van het slachtoffer onmiddellijk ter plaatse te gaan en de man op te pakken. Uitspraak op 11 december.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio