Belg betaalt facturen voornamelijk tijdens de werkuren

Belg betaalt facturen voornamelijk tijdens de werkuren

Belg betaalt facturen voornamelijk tijdens de werkuren

Print
Zoomit, een toepassing die facturen integreert in internetbankieren, bereikt een piek tijdens de ochtenduren tijdens de week. Woensdag is een topdag. Dat blijkt uit statistische gegevens van Zoomit, die concludeert dat de werkvloer voor de Belg de plek bij uitstek is om paperassen en betalingen te regelen.

Op een ochtend in de week worden tot 290.000 transacties per uur gedaan. Ook op de middag (gemiddeld 230.000 transacties) tot en met 18 uur zijn Zoomit-gebruikers opvallend actief, klinkt het. Tussen 21 uur en 5 uur 's morgens daalt het aantal online betalingen, met als absoluut dieptepunt 1 uur 's nachts met slechts 3.000 transacties. Op een woensdag wordt dubbel zoveel elektronisch betaald als tijdens weekenddagen.

Consumenten verliezen tijdens het weekend niet graag tijd met paperassen en betalingen, concludeert Christian Luyten, hoofd communicatie bij Zoomit.

Zoomit, de gratis dienst waarmee consumenten facturen, creditnota's en loonbrieven kunnen afhandelen, is een gezamenlijk initiatief van de Belgische banken. Meer dan 95 procent van de 7,4 miljoen actieve online betalers hebben er tot nu toe gratis toegang toe. Met Zoomit kunnen banken tot 890 ton papier besparen.

Foto: PN

Nu in het nieuws