Ook Alken-Maes verhoogt bierprijs

Ook Alken-Maes verhoogt bierprijs

Ook Alken-Maes verhoogt bierprijs

Print
Brouwerij Alken-Maes verhoogt vanaf 1 februari volgend jaar de bierprijs. Een consumptie zal gemiddeld 1,7 eurocent duurder worden, zo meldt de Limburgse brouwer dinsdag. Vorige week kondigde AB InBev een verhoging met gemiddeld 2 eurocent per glas aan.

De tarieven voor flessen en vaten bier worden vanaf 1 februari aangepast. Alken-Maes verwijst daarvoor naar de hogere prijzen en kosten waarmee het al "geruime tijd geconfronteerd wordt". Het bedrijf denkt daarbij aan basisgrondstoffen zoals graan, maar ook verpakkingsmaterialen, de energieprijzen en ook de inflatie die de loonkost doet stijgen.

De brouwer van onder meer Cristal, Maes, Grimbergen en Affligem verhoogt daarom vanaf 1 februari de prijs met gemiddeld 1,7 eurocent per glas. "Gemiddeld zal de prijs met 7 cent per liter stijgen of een stijging met ongeveer 4 procent", verduidelijkt de woordvoerder. Het gaat om een gemiddelde over klein- en groothandel en over de verschillende bieren.

Belgische biercultuur ondersteunen

Alken-Maes zegt nog alles in het werk te stellen om de Belgische biercultuur, die lijdt onder de dalende volumes, "zoveel mogelijk te ondersteunen". "De onderneming engageert zich ook om blijvend te investeren in de horeca, een sector die momenteel een moeilijke periode kent."

Na de aankondiging van AB InBev vorige week zei Horeca Vlaanderen reeds dat de stijging zal doorgerekend worden aan de klanten. Bij de Leuvense brouwgroep gaat eveneens vanaf 1 februari volgend jaar de prijs gemiddeld 2 eurocent per glas omhoog. Alken-Maes zei toen een verhoging niet uit te sluiten en de tarieven te bestuderen.

Brouwerij Haacht (Primus) laat dinsdag, net als vorige week, weten dat er nog geen beslissing genomen is over een eventuele prijsverhoging. De prijszetting voor 2013 wordt nog bestudeerd.

Belga
Archieffoto

Nu in het nieuws