Depot sint ontdekken in Speelgoedmuseum

Depot sint ontdekken in Speelgoedmuseum

Depot sint ontdekken in Speelgoedmuseum

Print
Mechelen - De mensen van het Speelgoedmuseum in Mechelen hebben Sinterklaas van kunnen overtuigen om zijn Belgisch depot voor een keertje open te stellen. Nog tot en met 9 december kan je zelfs een kijkje gaan nemen in de sint zijn bureau.
Hoe kan Sinterklaas die duizenden pakjes in één nacht verdelen? "Het Speeldgoedmuseum kent al jaren zijn geheim, en mag nu een tipje van de sluier lichten", zegt Joke De Schoenmaeker. In het depot in Mechelen komen alle verlanglijstjes voor België toe, en worden alle cadeautjes klaargemaakt voor verzending. De goedheilige man stelt niet alleen zijn depot open. Hij gunt de kinderen, zijn beste vrienden, graag ook een blik in de controlekamer. Vandaaruit kan hij toezien wat de pieten allemaal uitvoeren.

In de oefenzaal kunnen kinderen die er al jaren van dromen om de sint te helpen dat ook doen. Je kan er de gekste pieten-oefeningen uitproberen. Je leert er hoe je over daken kan lopen, of 'pakjesheffen'. "En voor alle kinderen tot 8 jaar die op woensdagnamiddag en tijdens het weekend een bezoekje brengen, is er een lekker en leuk cadeautje", verklapt Joke.

Sinterklaas geeft ook een gigantische trampoline weg. Kinderen tot 8 kunnen deelnemen aan een kleurwedstrijd. "Die kleur je zo mooi mogelijk in, je hangt ze voor je raam en je maakt er een foto van", legt Joke uit. Die mogen de kinderen met vermelding van hun naam, adres en geboortedatum opsturen naar sinterklaas@speelgoedmuseum.be

Meer info op www.speelgoedmuseum.beSVH

Foto Dirk Vertommen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio