Leeuwenwelp verkent groot perk

Print

Leeuwenwelp verkent groot perk

In de Antwerpse Zoo heeft het panoramaperk intussen geen geheimen meer voor leeuwenwelp Nestor. Het ukkepukje is intussen 2,5 maand oud en mocht maandag voor de eerste keer op verkenning in het grote perk. Mama Maouli was duidelijk op haar hoede.
Om het hele perk te ontdekken, moest de kleine Nestor eerst een heuse hindernis overbruggen: het riviertje dat dwars door het perk stroomt. Het houten bruggetje dat de verzorgers gemaakt hadden, werd niet gebruikt. Mama Maouli nam haar gebruikelijke weg over de stenen, maar dat durfde haar zoontje eerst niet. Hij had even tijd nodig om al zijn moed bij elkaar te schrapen en naar de overkant te trippelen.

Over de stenen, door het zand en daarna over het gras. Toch was het hindernissenparcours nog niet ten einde, Maouli trok meteen ook naar de rotspartij over het water. Met een sierlijke sprong haalde zij de overkant, haar zoontje plonsde pardoes in het water. Gelukkig krabbelde het ukje meteen weer op het droge. Een tweede poging mislukte ook, maar derde keer goede keer bleek Nestor al te kennen.

Na drie uur op ontdekkingsreis nam mama en haar zoon weer mee binnen om op te warmen. Vanaf woensdag zullen Victor en Caitlin in de voormiddag buiten te zien zijn, na de middag is het dan de beurt aan Maouli en Nestor. Volgende week wordt Nestor voorgesteld aan zijn papa Victor, nadien volgt grote zus Caitlin.

Foto's Zoo

BL

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio