KI houdt Fouad Belkacem in de cel

KI houdt Fouad Belkacem in de cel

KI houdt Fouad Belkacem in de cel

Print
De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van Fouad Belkacem. Twee weken geleden wilde de raadkamer de woordvoerder van het ontbonden Sharia4Belgium nog onder strikte voorwaarden vrijlaten, maar het parket ging daartegen in beroep. De KI heeft de beslissing van de raadkamer nu hervormd. Belkacem werd voor de feiten waarvoor hij al 5,5 maand in voorhechtenis zit, intussen ook al naar de rechtbank verwezen.

Hij zal er zich binnenkort moeten verantwoorden voor het aanzetten tot haat, geweld en discriminatie tegen niet-moslims. Belkacem had op 1 juni een videoboodschap via YouTube verspreid waarin hij zijn ongenoegen uitte over de controle van een vrouw in nikab in Sint-Jans-Molenbeek een dag eerder. Hij sprak vol lof over de kopstoot die ze aan een politie-agente gaf en riep andere moslims op hun eer te verdedigen en tot gewelddadige actie over te gaan.

In mei werd hij al voor gelijkaardige feiten veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één jaar effectief, en 550 euro boete. Belkacem ging daartegen wel in beroep.

Foto Belga

Nu in het nieuws