Ook derde verdachte in zaak Xinglin blijft aangehouden

Ook derde verdachte in zaak Xinglin blijft aangehouden

Ook derde verdachte in zaak Xinglin blijft aangehouden

Print
Antwerpen - De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van Abdessamad B. Hij is één van de verdachten in de zaak van Xinglin Wu, de 20-jarige man uit Sint-Niklaas die uit het Kempisch dok werd gevist na een nachtje stappen.

De aanhouding van de twee andere verdachten werd vorige week al bevestigd door de KI. Het lichaam van Xinglin Wu werd op 30 september uit het Kempisch dok gehaald in Antwerpen.

Hij was de avond voordien met een groep vrienden op stap geweest op het Eilandje en bij een vechtpartij betrokken geraakt. Twee vrienden kregen rake klappen en belandden in het ziekenhuis, maar van Xinglin ontbrak ieder spoor tot zijn lichaam uit het water werd gehaald.

Mohamed E.A., Abdel-Mouhaimine H. en Abdessamad B. werden een dag later aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met ongewild de dood tot gevolg.

Ze ontkenden aanvankelijk alle drie, maar Abdessamad B. gaf later toe dat hij met de vrienden van Xinglin vocht op een woonboot. Het slachtoffer was verder gelopen en zou door andere jongeren in elkaar zijn geslagen.

Het trio verschijnt volgende maand weer voor de raadkamer.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio