Benefiet voor Joran was groot succes

Benefiet voor Joran was groot succes

Benefiet voor Joran was groot succes

Print
Essen - Meer dan 450 bezoekers kwamen opdagen voor de benefiet van Joran, het jongetje dat lijdt aan een ernstige vorm van kanker in het netvlies.

Retinoblastoom

Bij de vierjarige Joran, zoontje van Vicky en Jan, werd in april de zeldzame ziekte retinoblastoom, een vorm van kanker in het netvlies, vastgesteld. Door de snelle groei van de tumor was het aangetaste oogje van Joran niet meer te redden. Door de chemotherapie werd de celgroei geremd maar de resultaten van de behandeling moeten nog worden afgewacht. Om de zware kosten wat draaglijker te maken organiseerden de collega's van zijn mama een benefiet. Naast Joran heeft het gezin nog drie kinderen, Milan (7), Matteo (6) en Xander (2). Ook Matteo heeft, door zijn autisme, bijzondere zorg nodig.

Dank aan alle medewerkers

“Dankzij de bezoekers en sponsors op de restaurantdag werd deze dag een groot succes”, zegt Vicky’s collega Linda Nelen. “Heel wat mensen hebben geholpen bij de voorbereidingen van deze dag, al was het maar door het dekken van de tafels of het rollen van de meer dan honderd kilo frikadellen. De vele helpende handen zorgden ervoor dat de dag vlekkeloos is verlopen. Voor en achter de schermen heerste een fantastische sfeer. Zonder hen en onze sponsors hadden we dit nooit kunnen doen.” Het organisatieteam vond het belangrijk dat de dag in het bijzonder toegankelijk was voor kinderen.

Zanger Guy Breugelmans vrolijkte het feest op met kinderliedjes en ook clown Paul verraste de kinderen met vrolijke grappen en kleurrijke ballonnen. “Samen ondernemen, energie bundelen en voluit gaan voor een goed doel, dat is wat het team van De Bijster leefgroep 3 heeft gerealiseerd”, zegt Linda Nelen nog. “Zonder de steun en hulp van talrijke mensen was dit niet mogelijk geweest. Op deze manier hopen we te kunnen bijdragen aan betere tijden voor Joran en zijn ouders.”

Kinderkankerfonds

“Als ouders waren we erg onder de indruk van de benefietdag”, zegt mama Vicky. “Er waren zoveel mensen die begaan zijn met Joran en ons gezin. Na zo’n helse periode deden al die lieve en bemoedigende woorden echt wel deugd. Alles was tot in de puntjes geregeld. Ook onze kinderen vonden het superleuk. Joran en zijn broertjes hebben met volle teugen genoten. Langs deze weg willen we iedereen die ons, op welke manier dan ook, heeft gesteund van harte bedanken.”

“Maar het mooiste cadeau was toch wel de uitspraak van Joran zelf”, zegt zijn mama nog.
“De dag na de benefiet zei hij: ‘Gaan we vandaag terug naar mijn feest?’. Zeg nu zelf, een mooier compliment kan je toch niet krijgen?”

Een deel van de opbrengst zal ook worden geschonken aan het kinderkankerfonds.

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio