Werkloze Spaanse moeder verkoopt nier om te overleven

Werkloze Spaanse moeder verkoopt nier om te overleven

Werkloze Spaanse moeder verkoopt nier om te overleven

Print
Een Spaanse werkloze moeder verkoopt één van haar nieren omdat ze uit haar huis dreigt te worden gezet en omdat ze haar dochter een betere toekomst wil geven. Dat vertelde ze aan de Spaanse krant El Mundo. De afgelopen maanden boden liefst 35 Spanjaarden door de crisis een nier te koop aan.

"Ik verkoop een nier omdat ik uit mijn huis gezet dreigt te worden", luidt het in een zoekertje dat de 44-jarige vrouw op het internet plaatse. Wie wil kan ook een long of een stukje van haar lever kopen. "Ik doe het om mijn 22-jarige dochter, die nog studeert, een mooiere toekomst te geven", aldus de vrouw.

Rugletsel

De vrouw dreigt door haar ex-man, van wie ze intussen 3 jaar gescheiden is, uit haar huis te worden gezet. Door een 'incident' met haar man liep de vrouw een rugletsel op, waardoor ze voor 66 procent invalide. Een nieuwe job vindt ze niet meer.

Orgaanhandel

De verkoop is volgens de vrouw een "beredeneerde wanhoopsdaad". Een vrouwelijke arts uit wil haar helpen om de verkoop en de operatie te regelen. Dat is nochtans illegaal, zowel de arts als de patiënt riskeert 12 jaar cel voor orgaanhandel.

Archieffoto: In Spanje wordt al maanden hevig geprotesteerd tegen de aangekondigde besparingen van de regering

Nu in het nieuws