De Wever vraagt Stadslijst om splitsing

De Wever vraagt Stadslijst om splitsing

De Wever vraagt Stadslijst om splitsing

Print
Antwerps formateur Bart De Wever (N-VA) vraagt "in alle nederigheid" toestemming aan de Stadslijst om met een van de twee componenten verder te onderhandelen. Daarmee laat De Wever blijken dat hij graag verder wil met CD&V.

In het Antwerpse stadhuis heeft de formateur dinsdagmiddag een publieke verklaring afgelegd over de stand van zaken van de Antwerpse coalitievorming. Volgens De Wever is de situatie momenteel geblokkeerd.

Afgaande op de verklaringen van de Stadslijst van sp.a en CD&V na de verkiezingen, ziet De Wever slechts één optie: steun van de Stadslijst vanuit de gemeenteraad aan een minderheidscollege van de N-VA. De Wever vraagt de Stadslijst echter om een andere oplossing, namelijk dat hij verder zou mogen onderhandelen met "één van de componenten van het kartel afzonderlijk".

"Hiervoor kan ik me echter niet beroepen op een engagement dat formeel of informeel gegeven zou zijn door de Stadslijst, noch door sp.a of CD&V afzonderlijk", aldus de formateur. "Het is dus een optie die ik alleen in grote nederigheid kan vragen."

Volgens De Wever volgt er "zeer spoedig" een overlegmoment met de Stadslijst.

Foto Bert Hulselmans

Nu in het nieuws