Administratief centrum helpt 4/5 binnen de tien minuten

Print
Willebroek - Het nieuwe administratieve centrum in de Pastorijstraat draait sinds de opening half september inmiddels op volle toeren. Donderdag(avond) blijkt met soms tot 300 bezoekers de populairste ?bezoekdag' te zijn. Ruim 80% is binnen de tien minuten verder geholpen.
In het Administratief Centrum Willebroek zitten zowel de gemeentelijke als de OCMW-diensten én CAW ?Het Welzijnshuis' samen. Het dienstverleningsconcept dat gehanteerd wordt noopt tot een nieuwe wijze van werken. De burger kan er terecht voor 130-tal producten van identiteitskaart tot vuilniszak. Tussen 11 september en 15 oktober telde het administratief centrum liefst 4.931 bezoekers of een gemiddelde van 197 bezoekers per dag.
De zogenaamde cluster ?Leven en reizen', blijkt de populairste met gemiddeld 104 bezoekers per dag. Het meest gevraagde zijn: identiteitskaarten, adreswijzigingen, gezinssamenstellingen en voor die periode de verkiezingsvolmachten en -brieven. Met twee op vijf donderdagen meer dan 300 bezoekers op donderdag(avond) is dit de populairste dag.

Naast een kwaliteitsvolle ontvangst, staat ook een snelle en correcte afhandeling centraal. 82,5% van de bezoekers is binnen de 10 minuten verder geholpen. De maximale wachttijd van 20 minuten is bij 95 % van de bezoekers niet overschreden. Vanaf december 2012 krijgt ook de ?Werkwinkel' onderdak in het Administratief Centrum Willebroek. Suggesties of opmerkingen welkom op info@willebroek.be. Of www.willebroek.be .

Jan BOEY
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio