Port of Antwerp Giants in het Georgische Sportpaleis

Port of Antwerp Giants in het Georgische Sportpaleis

Port of Antwerp Giants in het Georgische Sportpaleis

Print
Vlieg nog een uurtje verder en je nadert de grens met het sinistere span Iran/Irak. Zo diep zijn de Port of Antwerp Giants weer het Oude Continent ingestuurd door de loting van de Eurochallenge. Via Düsseldorf en Istanboel landden ze gisteren in de Georgische hoofdstad Tbilisi.

Zowat heel Europa stond vroeger al op het programma van de Antwerpse basketters maar in deze woelige Kaukasus-republiek waren ze nog nooit neergestreken. De kenners uit het gezelschap hadden het al snel door. Elders in Rusland paraderen de plaatselijke schoonheden blond en kortgerokt, in deze contreien kiezen ze sneller voor discretere outfits. Zelfs de cheergirls tonen minder vel dan in pakweg Moskou, Kazan of Krasnoyarsk. Zou het de nabijheid van allerlei moslimstaten zijn? Of dwingt de Kaukasus-cultuur tot enige terughoudenheid?

Om de naweeën van de slopende reis te verteren, verving coach Eddy Casteels de ochtendtraining door een bijkomend rustmoment. Vanavond treedt de ploeg van 't stad aan in het plaatselijke Sportpaleis, een sfeervolle kuip uit de Sovjet-jaren.

Drie jaar geleden speelde Casteels hier met de nationale ploeg een van onze beste interlands ooit. 10.000 Georgiërs keken verbluft naar die demonstratie van Moors en co. Na afloop - petje af voor zoveel sportiviteit - kregen de Lions felicitaties alom. Wat graag zal Casteels dat vanavond herhaald zien.

MV