Grote hinder verwacht op Europese actiedag

Grote hinder verwacht op Europese actiedag

Grote hinder verwacht op Europese actiedag

Print
Morgen voeren de vakbonden actie tegen de bezuinigingskoers van de Europese Unie. Vooral in Wallonië verwacht men problemen, maar ook Vlaanderen zal niet gespaard blijven.

Vanaf 22 uur vanavond legt de spoorvakbond ACOD Spoor/CGSP Cheminots voor 24 uur het werk neer. Het is al de tweede 24-urenstaking in amper zes weken tijd. Het Waalse spoorverkeer zal zo goed als volledig lam liggen, waardoor ook voor Vlaanderen absolute chaos te verwachten is. Vooral wie van en naar Brussel moet, kan hinder ondervinden. De NMBS waarschuwt alvast “rekening te houden met mogelijk ernstige verstoringen van het treinverkeer” en raadt aan de NMBS-website te volgen.

Snelwegen

Veel ambtenaren zullen een alternatief moeten zoeken om op tijd op het werk te raken. Dat alternatief luistert meestal naar de naam 'auto', dus ook op de snelwegen mag extra hinder verwacht worden. Ook het luchtverkeer blijft niet gespaard. Brussels Airlines annuleert zelfs een aantal vluchten naar Spanje, waar ook betoogd wordt.

Openbaarvervoermaatschappij De Lijn verwacht dan weer geen hinder. "We verwachten dat onze bussen en trams normaal zullen rijden", aldus woordvoerder Tom Van de Vreken. Ook de Brusselse tegenhanger MIVB verwacht geen problemen. De Waalse TEC zal wel getroffen worden.

Bij Bpost is geen stakingsoproep gelanceerd. Enige hinder voor de postbedeling valt niet uit te sluiten, al zou die naar verwachting beperkt blijven.

Foto Belga

Nu in het nieuws