E313 in Geel-West volgend weekend dicht voor verkeer

E313 in Geel-West volgend weekend dicht voor verkeer

E313 in Geel-West volgend weekend dicht voor verkeer

Print
Geel - Van vrijdagavond 16 november tot maandagmorgen 19 november (uiterlijk 6 uur) wordt de E313 in Geel-West afgesloten voor het verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer breekt de oude brug boven de snelweg tussen Antwerpen en Hasselt af en neemt een nieuwe brug in gebruik. Het verkeer wordt omgeleid via de calamiteitenroute en de op- en afritten Herentals-Oost en Geel-Oost. Dat meldt Wegen en Verkeer woensdag.

De werken passen in het grootschalig infrastructuurproject 'Noord Zuid Kempen', met de aanleg van twee grote rotondes en een fly-over nabij Geel-West en een nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee.

Donderdag 15 november uiterlijk om 6 uur wordt de nieuwe brug over de E313 bij het op- en afrittencomplex Geel-West in gebruik genomen. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag voert Wegen en Verkeer de laatste werkzaamheden uit, en brengt belijning aan en plaatst signalisatie. Om dat vlot en veilig te kunnen doen, wordt de Snelwegstraat (N19) vanaf woensdagavond 23 uur voor enkele uren onderbroken.

Het verkeer wordt omgeleid via de Bell-Telephonelaan en Liessel. De nieuwe brug werd gebouwd naast de oude brug die vanaf vrijdagavond 16 november wordt gesloopt. Om 20 uur gaat de E313 dicht in de richting van Antwerpen, om 21 uur ook in de richting van Hasselt.

Het verkeer komend uit Antwerpen moet de snelweg verlaten in Herentals-Oost en zet via Geel-West zijn weg voort in de richting van Hasselt. Het verkeer uit Hasselt moet de snelweg in Geel-Oost verlaten om via Geel-West verder te rijden naar Antwerpen. Uiterlijk maandag om 6 uur - dus voor de ochtendspits - gaat de E313 weer open, aldus Wegen en Verkeer.

Meer voetbalnieuws