Twee jaar cel voor aanranding van spelertje

Twee jaar cel voor aanranding van spelertje

Twee jaar cel voor aanranding van spelertje

Print
Sint-Gillis-Waas - Een 25-jarige jeugdtrainer uit Sint-Gillis-Waas heeft van de Antwerpse strafrechter twee jaar cel gekregen voor het aanranden van een negenjarig spelertje.

Hij had foto's getrokken terwijl het meisje in de douche stond en naar het toilet ging. De man wordt ook nog eens tien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank en moet het meisje en haar ouders 3.000 euro schadevergoeding betalen.

De politie werd op 13 september 2011 naar het voetbalterrein van Verbroedering Zwijndrecht geroepen. De beklaagde verving die dag de vaste trainer. Hij had één van zijn speelsters na de training verteld dat ze naar het toilet moest gaan of ze zou slechte punten krijgen. De beklaagde ging op zijn buik liggen om haar met zijn gsm te kunnen filmen in het hokje.

Douche

Op het toestel, dat hij in de kleedkamer verstopt had, stonden ook opnames van het meisje onder de douche. Op vier andere gsm's en zijn computer werden nog meer foto's en filmpjes van jonge meisjes aangetroffen, alsook kinderporno.

Hij werd vrijgelaten, maar moest uit de buurt van minderjarigen blijven. Later bleek dat hij jeugdtrainer was geworden bij een voetbalclub in Haasdonk. Hij werd opnieuw opgepakt en deze keer had hij zijn gsm in zijn bilspleet verstopt. Er stonden echter geen foto's op. De man was vorig jaar al voor gelijkaardige feiten bij een voetbalclub in Beveren veroordeeld en ook als minderjarige was hij al tegen de lamp gelopen voor verkrachting en aanranding.

Belga

Archiefbeeld

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio