Vijf jaar cel voor poging tot doodslag

Vijf jaar cel voor poging tot doodslag

Vijf jaar cel voor poging tot doodslag

Print
Antwerpen - De Antwerpse strafrechter heeft Timmy P. (26) uit Antwerpen veroordeeld tot vijf jaar cel voor poging tot doodslag. De graffitispuiter, die zich ook wel 'Bob de Postduif' noemt, had Timo D. (22) een messteek in de borst gegeven, omdat hij geen sigaret van hem kreeg. Het mes had zijn hart op een millimetertje na gemist.

Timo was in de nacht van 11 mei samen met een vriend naar discotheek Red&Blue geweest. Toen ze rond 5.30 uur op weg waren naar huis, kruisten ze in de Korte Klarenstraat het pad van Timmy en zijn vriendin. De beklaagde had net een tag op een deur gespoten en vroeg zijn vriendin om ernaast te poseren voor een foto.

De graffitispuiter vroeg Timo en zijn vriend om een sigaret. Zij konden of wilden er geen geven en er ontstond een korte woordenwisseling. De beklaagde pakte een mes en stak het slachtoffer in de borst. Timo kroop door het oog van de naald, maar houdt er geen blijvende letsels aan over.

Aan de hand van de achtergelaten tag kon de politie Timmy opsporen. Hij werd op 5 juli opgepakt, maar beweerde zich niets meer te herinneren omdat hij te veel gedronken had. Hij betwistte evenwel dat hij de intentie had om Timo te doden, maar gelet op de plaats van de messteek vond de rechtbank dat toch bewezen.

De beklaagde moet het slachtoffer 2.500 euro schadevergoeding betalen.

Belga

Archiefbeeld AFP

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio