Vincent Kompany maakt kans op Wablieft-prijs 2012

Vincent Kompany maakt kans op Wablieft-prijs 2012

Vincent Kompany maakt kans op Wablieft-prijs 2012

Print
Voetballer Vincent Kompany maakt samen met muzikant Kapitein Winokio en de campagne 'Ik haat lezen!' van Luisterpuntbibliotheek en ADIbib kans op de Wablieft-prijs 2012. Dat meldt Wablieft, het centrum voor duidelijke taal in Vlaanderen, maandag in een persbericht. De prijs wordt uitgereikt aan een persoon, project of organisatie die het afgelopen jaar duidelijk inspanningen heeft geleverd om duidelijke taal te gebruiken.

Kompany, de aanvoerder van de Rode Duivels en van Manchester City, is populair op Twitter. "Dat heeft zeker te maken met de helderheid van zijn berichten: duidelijke taal en gevatte reacties op de actualiteit", aldus Wablieft. "In interviews praat hij niet in clichés. Hij is eerlijk en recht voor de raap."

Winok Seresia, beter bekend als Kapitein Winokio, brengt hedendaagse versies van traditionele kinderliedjes. "Dankzij de muzikant bereiken de liedjes nieuwe generaties van kinderen en hun ouders, met Nederlands of een andere taal als moedertaal. Een artistieke en uiteraard ook effectieve manier om aan taalverwerving te doen!", luidt het.

De campagne van ADIbib ten slotte, toont mensen met dyslexie dat er ook voor hen geschikt leesmateriaal is: de luisterboeken of DAISY-boeken. Met een frisse look en een opvallende campagne maakt 'Ik haat lezen!' dyslexie zichtbaar en bespreekbaar, besluit Wablieft.

De Wablieft-Prijs 2012 wordt uitgereikt op 14 december 2012.

Foto Photo News

Nu in het nieuws