Feestzaal Prinsenhof sluit de deuren

Feestzaal Prinsenhof sluit de deuren

Feestzaal Prinsenhof sluit de deuren

Print
Ravels - Zowat alle inwoners van Poppel, Weelde en Ravels zijn de voorbije 21 jaar wel eens in het Prinsenhof over de vloer geweest. In de feestzalen langs de grote baan tussen Poppel en Weelde vonden de voorbije decennia honderden familiefeesten, huwelijken, communiefeesten, teerfeesten en koffietafels plaats.

Vier jaar geleden stelden de dokters bij uitbaatster Monique Verbeek (45) de chronische ziekte multiple sclerose (MS) vast. "Toen die diagnose viel, hadden we nog twee feestzalen en één biljartzaal", vertelt Monique. "De biljartzaal hebben we kort daarna gesloten, zodat ik het door de week wat rustiger aan kon doen. De feestzalen werden namelijk vooral in het weekend geboekt, dus we dachten dat het zo wel zou lukken. Ik zorgde in die periode nog zelf voor de bediening in de zaal en stond vaak tot in de vroege uurtjes achter de toog. De laatste twee jaar lukte dat niet meer en ontfermde ik me over de kookpotten, maar ook dat werd uiteindelijk te veel. Elk weekend opnieuw vergde ik meer van mijn lichaam dan eigenlijk gezond was. Vorig jaar heb ik samen met mijn man de knoop doorgehakt en hebben we beslist om enkel nog de geplande feesten af te werken. Door te stoppen met de zaak zet ik mijn gezondheid en ons gezin met twee kinderen op de eerste plaats. Want uiteindelijk zijn die dingen het belangrijkst."

Kandidaten om het Prinsenhof over te nemen, dienden zich niet meteen aan. "Mijn man heeft een andere voltijdse job die hij wil blijven doen", zegt Monique. "En ook onze twee kinderen hebben andere interesses en gingen verder studeren voor kinesist en logopedist. Momenteel zijn we dus nog steeds op zoek naar een geschikte overnemer. Het zou jammer zijn als deze zaak verloren gaat, dat horen we ook vaak van klanten."

Het laatste feest dat in het Prinsenhof werd georganiseerd, was een afscheidsfeest van Monique zelf. "Eind oktober hebben we alle leveranciers, werknemers en klanten uitgenodigd. Dat is een geweldige avond geworden waar ik enorm van genoten heb. Vroeger was ik dag in dag uit bezig met het regelen van de feesten, en dat valt nu weg. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat stoppen de juiste beslissing was, voel ik nu al dat ik de zaak zal missen. Of ik in de toekomst nog op zoek ga naar een andere job, zal vooral afhangen van mijn gezondheid."

Kathleen VAN BEURDEN
Foto Bert De Deken
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio