Burgemeester Sinterklaas huwt pieten

Burgemeester Sinterklaas huwt pieten

Burgemeester Sinterklaas huwt pieten

Print
Mechelen - Sinterklaas is de komende weken burgemeester van Mechelen. Dinsdagmorgen mocht hij pakjespieta en muziekpiet huwen. "Ik heb van burgemeester Bartje de sleutels van het stadhuis gekregen", zegt hij.

En dus tovert de sint het stadhuis van 24 november tot 2 december om tot Sintstad. "Zo is Mechelen niet alleen een goed veilige, maar ook een goedheilige stad de komende weken", vertelt Sinterklaas. Vorig jaar verbleef hij in de toren. "Van mijn neef Sint-Rombout, waar ik de stad erg dankbaar voor ben", zegt hij nog. Van hun baas krijgen de gehuwden trouwens ook nog een leuk cadeautje. "Na hun zwartebroodsweken en het werk hier mogen ze van mij een reis maken naar Sint-Maarten. Ja ja, mijn neef heeft eigen eiland."

Vanaf 24 november zijn alle kinderen welkom om de sint een bezoekje te brengen in zijn tijdelijke stek, waar ook de pieten verblijven. Onder begeleiding van een gids kan je met je school, familie of vrienden Sintstad bezoeken. "Je kuiert er van de Snoepdreef naar de Mandarijntjesstraat, je ontdekt de Sintmarkt en de pietencamping op het binnenplein van het stadhuis", vertelt schepen van Jeugd Caroline Gennez, die dinsdag getuige was op het huwelijk.

Uiteraard kunnen de kinderen ook met Sinterklaas op de foto. En je maakt ook kans op een heerlijk Fair Trade Sintontbijt op 1 december voor jou en je familie. Ga aan de slag met schaar en kaas, choco en confituur en vereeuwig het portret van de sint en/of piet op een boterham of op een gebakken ei. Neem er een foto van en mail hem naar contact@mechelenkinderstad.be.

Alle info op www.mechelen.be/sintstad.

Lees ook Depot sint ontdekken in Speelgoedmuseum

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio