Arbeider verpletterd onder betonplaat

Print

Arbeider verpletterd onder betonplaat

Mechelen - Een 52-jarige arbeider is overleden na een arbeidsongeval op de werf voor de uitbreiding van het politiecommissariaat in Mechelen. Dat deed zich dinsdag om iets voor 9u voor in een magazijn aan de Lange Heergracht.
Al sinds augustus zijn op de site naast het huidige politiecomplex in de Frederik de Merodestraat werkzaamheden aan de gang. Arbeiders waren in de toekomstige logistieke ruimte bezig met de montage van betonnen wandplaten. Daarbij liep het fout en een van de werkmannen, een vijftiger uit het Limburgse Houthalen-Helchteren, kreeg een plaat van zo'n drie meter hoog op zich.

De Mechelse brandweer moest het slachtoffer bevrijden. Ook de Mobiele Urgentiegroep (MUG) van het Sint-Maartenziekenhuis kwam ter plaatse. De man werd in kritieke toestand onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

"De werf werd voorlopig stilgelegd en de dienst toezicht op het welzijn op het werk ging ter plaatse om de feiten verder te onderzoeken", zegt Nele Poelmans van het Mechelse parket.

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio