Food

Kobe Desramaults is chef van het jaar

Print

Kobe Desramaults is chef van het jaar

Kobe Desramaults is volgens de Gault&Millau-gids de 'chef van het jaar' 2013. Peter Goossens is de beste chef van België. De tiende editie België-Luxemburg van de culinaire gidsligt nu in de winkel.

Kobe Desramaults van restaurant In De Wulf krijgt de titel 'Chef van het Jaar 2013'. De beste chef van België is Peter Goossens. Zijn restaurant Hof van Cleve haalt voor de tiende keer een score van 19,5/20, de hoogste score van België.

De gids stelt elk jaar ook drie beloftevolle chefs voor. Dit jaar zijn dat Matthieu Beudaert van Table d'Amis (Kortrijk), Benoit Meusy van L'Imperatif (Maisières) en Alexandre Dionisio van het restaurant Chez Alexandre (Brussel).

Chocolatiers en patissiers

Ook Antwerpse chefs doen het uitstekend in de nieuwe restaurantgids van Gault&Millau. Fong Mei, het Chinees restaurant dat vorige week pas een Bib Gourmand veroverde in die andere restaurantgids, wordt de Aziaat van het jaar volgens Gault&Millau.

In De Veranda krijg je eten met de beste prijs-kwaliteitsverhouding op je bord. Het Berchemse restaurant krijgt dit jaar dan ook de Prijs Plezier van Gault&Millau. Het Terras van het Jaar is dat van restaurant Slagmolen in Opglabbeek.

De nieuwe Gault&Millau-gids brengt meer dan restaurants alleen. Voortaan krijgen ook chocolatiers en patissiers een vermelding. Gault&Millau ziet af van quoteringen voor hotels.

JVB / Belga / Photo News

NIET TE MISSEN