"Nog werk aan de winkel in WK-stad Louisville"

Nog werk aan de winkel in WK-stad Louisville

"Nog werk aan de winkel in WK-stad Louisville"

Print
De test waar WK-organisator Louisville afgelopen weekend voor stond, kreeg een positief rapport van de Belgische UCI-commissaris Philippe Mariën. “Ze zijn er klaar voor, maar nog niet helemaal.”

Het Amerikaanse Louisville, het eerste weekend van februari volgend jaar gastheer voor het WK veldrijden, lag afgelopen weekend voor een test onder de loep van de UCI.

Nadat in de geboortestad van Muhammad Ali begin dit jaar de masters al jacht hebben gemaakt op hun wereldtitels was het de beurt aan de grote jongens en meisjes om van het parcours te proeven.

Onder het oog van Kempenaar Philippe Mariën, op het WK voorzitter van de internationale jury, wonnen Jeremy Powers en Katie Compton twee dagen op rij.

“Het parcours lag er dankzij een lekker nazomertje heel anders bij dan voor het masters-WK. Droog en snel. Ik zag mij zelfs verplicht bevoorrading toe te staan tijdens de wedstrijd, zo warm. Rondjes van zes minuten vijftien draaiden de renners. Erg weinig”, brengt Marien verslag uit.

“Maar de WK-arena voorstellen als een parkcross zou oneerbiedig zijn. De finalelus, op en af een talud, is technisch en selectief. En als het regent, wordt dit hoe dan ook een lastige klus. Het parcours ligt namelijk vlak naast de Ohiorivier. Snel drassig dus.”

Mariën verblijft nog tot vrijdag in de States om een zevental nationale commissarissen bij te scholen tot kandidaat-internationals. Is Louisville ook organisatorisch klaar voor de klus?

“Nog niet helemaal. Perscentrum, parkings, wat andere dingen: er is nog werk aan de winkel. Positief is de bereidwilligheid die ik zag. De stad, die een braakliggend terrein vol afval tot een sportsite omtoverde, is zich net als de organisatoren bewust van de omvang van het WK."

"De publieke belangstelling tijdens het weekend was dan weer gering. Hoewel de cross in de States veel beoefenaars telt - 600 deelnemers telde ik - blijft het een kleine sport. Het WK komt er net op tijd voor de volgende stap.”

LLN

Photo News

Meer sportnieuws