1/2

"Vragen Slimste Mens gemanipuleerd: puur spelbederf"

"De redactie van 'De Slimste Mens ter Wereld' gaat wel erg driest te werk om politici te behoeden voor gezichtsverlies. Woestijnvis gaat soms zo ver in het sturen van de quiz dat je stilaan van spelbederf kunt spreken", schrijft De Morgen-journalist Bart Steenhaut.

"Het is een publiek geheim dat elke nieuwe kandidaat een paar vragen krijgt toegeworpen die op maat zijn geschreven, maar vorige week keek ik toch met open mond naar de eerste aflevering met Wouter Beke. Erik Van Looy legde zo veel eieren onder Beke dat hij haast verondersteld leek om ze zelf uit te broeden."

De eerste drie vragen waren volgens Steenhaut "niet minder dan cadeautjes met een strikje rond". De antwoorden (Mine, Nette en Warre) waren immers de namen van de kinderen van de CD&V-voorzitter. En terwijl de andere kandidaten in de fotoronde veel moeilijkere vragen voorgeschoteld kregen, moest Beke het logo van automerken herkennen. "Een vraag die zelfs voor een kidsversie van 'De Slimste Mens' wellicht wat te licht zou uitvallen", luidt het. "De grote hoeveelheid vragen die op het lijf van een specifieke kandidaat worden geschreven, zorgen ervoor dat zelfs het leukste quizje op tv bij momenten een vreemd nasmaakje krijgt", besluit Bart Steenhaut.

Lees ook: Marc Reynebeau: "Ik haatte De Slimste Mens" Voor het eerst getrouwd koppel in 'De Slimste Mens' Elodie Ouedraogo draagt 1.395 euro dure laarzen tijdens 'De Slimste Mens'

Beeld: VIER
NIET TE MISSEN