Real Madrid: "Pepe is een voorbeeldige speler"

Print

Real Madrid: Pepe is een voorbeeldige speler

Het Spaanse voetbal is helemaal in de ban van de incidenten na afloop van de competitiewedstrijd tussen Levante en Real Madrid. Spelers van beide ploegen zouden hun handen niet hebben thuisgehouden.

Het was zondag een bewogen avondje in het Ciutat de Valencia. Landskampioen Real won met 1-2, maar verloor Cristiano Ronaldo na een elleboogstoot van Levante-speler David Navarro. Na affluiten kwam het tot opstootjes in de spelerstunnel. Daarbij zou Sergio Ballesteros volgens Sergio Ramos een hoofdrol hebben gespeeld. "Als hij van boksen houdt, dan moet hij stoppen met voetballen", aldus de Real-verdediger.

Ook zou veteraan Ballesteros (foto onder) Pepe bij de nek hebben gegrepen nadat de Portugees de Levante-spelers had zitten uitlachen. Hij ontkent de beschuldigingen en ook zijn ploegmaat Juanfran deelt die mening. "Pepe was gewoon de weg kwijt, hij daagde een teleurgesteld team uit dat net verloren had. Hij is het Real-shirt niet waardig", meent hij.

Real Madrid kwam maandag met een officieel communiqué waarin het alle uitlatingen aan het Madrid-kamp weerlegt. "Pepe is een voorbeeldige speler en heeft zich net als al zijn ploeggenoten niet misdragen. Real Madrid staat altijd achter de waarden van sportiviteit en respect in de sportwereld."

Pepe kwam eerder al in opspraak door zijn opvallend gedrag op het veld. In april 2009 trapte hij tot twee keer toe op de rug van Getafe-middenvelder Javier Casquero. Voor die actie werd hij tien matchen geschorst. Begin dit jaar ging hij duidelijk met opzet op de hand van Lionel Messi staan en pakte hij gele kaarten met enkele onbezonnen tackles en elleboogstoten. Volgens ploegmaats bij de Koninklijke is de Portugese verdediger echter een sympathiek persoon die goed in de groep ligt.

Foto AFP, EPA

Meer sportnieuws