Nuscience sluit productie in Baasrode en Willebroek

Print
Dendermonde - Het veevoederbedrijf Nuscience Group herschikt zijn productieorganisatie. De fabrieken in Drongen en Utrecht zullen worden uitgebreid, terwijl de productie in Baasrode en Willebroek (Preconex) wordt gesloten. De gevolgen voor het personeel zouden beperkt blijven, verzekert topman Patrick Keereman.

Nuscience fabriceert premixen, concentraten en speciale voedingsingrediënten voor dieren. De groep telt 600 personeelsleden. Dinsdag maakte het bedrijf met zetel in Drongen bekend dat het zijn productie gaat reorganiseren. "We zullen vier vestigingen samenbrengen op twee sites, om de kostenefficiëntie te verhogen en de productie te specialiseren", luidt het in een persbericht.

Drongen wordt het expertisecentrum voor de productie van biggenvoer en voor innovaties, in Utrecht komt de focus op grote volumes van premixen, mineraalvoeding en concentraten. De uitbreiding zou tegen eind 2015 rond moeten zijn. Keereman wilde dinsdag geen cijfer plakken op de investeringen, volgens hem gaat het om "een belangrijk bedrag, dat positief is voor de toekomst van de onderneming".

De gevolgen voor het personeel in Willebroek en Baasrode zouden beperkt blijven, luidde het nog. In de productie werken respectievelijk vijf en vijftien mensen. Een deel zal kunnen overstappen naar Drongen, terwijl de CEO ook uitgaat van natuurlijke afvloeiingen de volgende twee à drie jaar. "We verwachten geen grote ontslagen", zei hij.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio