Twee gewapende overvallen in Deurne

In Deurne hebben maandag twee gewapende overvallen plaatsgevonden die mogelijk door dezelfde daders zijn gepleegd. Het gaat om winkels van de ketens Game Mania en Videoland. Volgens de lokale politie zijn er in ieder geval een aantal overeenkomsten tussen beide feiten.

De eerste overval gebeurde omstreeks 13.30 uur in de Game Mania aan de August Van de Wielelei. Drie gemaskerde mannen kwamen de winkel binnen, waar enkel de zaakvoerder aanwezig was. Twee van de overvallers waren gewapend met respectievelijk een mes en een handvuurwapen. Ze bedreigden de zaakvoerder en dwongen hem de kluis te openen. Het slachtoffer werd met strips geboeid achtergelaten. De overvallers stalen ook nog onder meer een gsm, enkele spellen en wat geld uit de kassa. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders al spoorloos.

Maandagavond rond 21 uur vielen eveneens drie gemaskerde mannen de zaak Videoland aan de Cruyslei binnen, in het gezelschap van een vrouw die ze vanop straat hadden gedwongen mee te gaan. Nu bleken twee overvallers een handvuurwapen bij zich te hebben. Een bediende van de zaak moest het geld uit de kassa afstaan, waarna hij net als een aanwezige klant en de eerder meegesleurde vrouw achter de toonbank moest gaan liggen. De drie slachtoffers werden ook al met strips geboeid achtergelaten. De overvallers zouden zijn weggevlucht via het nabije Boekenbergpark.

Beeld Google Street View

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio