Meubelfabriek Theuns wint 'most green' Balthazar Award 2012

Meubelfabriek Theuns wint 'most green' Balthazar Award 2012

Meubelfabriek Theuns wint 'most green' Balthazar Award 2012

Print
Essen -Op 6 november werden op de Internationale Meubelbeurs in Brussel voor de zesde keer de 4 Balthazars van het Meubel uitgereikt. De Balthazar, een 12-literfles champagne, ging o.a. naar Meubelfabriek Theuns in Essen.

“De taak van de vakjury bestond erin om uit het rijke aanbod van de exposanten van de Meubelbeurs vier laureaten te selecteren”, vertelt Theo Theuns.
“Er kon gekozen worden in de volgende categorieën: het meest ecologische product, het meest innovatieve product, het beste Belgische product en –nieuw voor dit jaar- een Balthazar voor Country Today, toegekend aan een product dat de landelijke romantische trend in een hedendaagse vormgeving vertaalt. Voor al deze 4 categorieën werden wij genomineerd ,maar de prijs voor het meest ECOLOGISCHE product mochten wij in ontvangst nemen met ons nieuwe model Landeck . Uiteraard zijn we trots als winnaar uit de bus te komen.” De jury kende deze 'most green' Baltazar toe aan Meubelfabriek Theuns die met hun volledig nieuwe en groen getoetste stand een nieuwe eiken eetkamer presenteerde die volledig PEFC gecertificeerd is.

PEFC-label

Het meubelbedrijf dat tevens ook een familiebedrijf is, presenteert volledig PEFC gecertificeerde meubelen. PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification wat zoveel betekent dan dat de producten de herkomst uit verantwoorde bossen garanderen. Pas dan krijgt het bedrijf het PEFC-certificaat. Concreet betekent dit een bosbeheer dat tegelijk economisch leefbaar, milieuvriendelijk en sociaal gunstig is. Het internationaal erkende PEFC-label garandeert dat het hout of het papier afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Het PEFC Programma is het grootste boscertificatiesysteem ter wereld.

Foto v.l.n.r.: Alain Schmets (vertegenwoordiger Wallonië) – Theo Theuns (ged.bestuurder) – Philip Thuys (verkoopsdirecteur) – Filip de Backer (vertegenwoordiger Vlaanderen)

MaT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio