Gewapende overvallers verdwijnen in gevangenis

Print
Sint-Niklaas - Een bende jonge overvallers afkomstig uit Lokeren, Gent en Sint-Niklaas heeft van de rechter in Dendermonde straffen tot zes jaar gekregen voor een reeks gewapende overvallen op supermarkten.

Vier overvallers en twee medeplichtigen hebben van de correctionele rechtbank van Dendermonde zware straffen gekregen voor hun aandeel in verschillende overvallen.

Het gaat om Younes A. (25) uit Gent, Redouan E.M. (25) uit Lokeren, Muhammet Y. (23) uit Lokeren, Mohamed A. (24) uit Sint-Niklaas, Myriam E.A. (24) uit Gent en Omar A. (26) uit Sint-Niklaas. In 2008 werden ze opgemerkt aan het postkantoor van Sint-Niklaas met bivakmutsen, maar er gebeurde niets. Wat later deden de eerste feiten zich voor. Op 20 december van 2008 maakten ze 5000 euro buit in de GB Contact in Eksaarde.

Twee van de zes verdachten gingen het warenhuis net voor sluitingstijd binnen en zetten een vuurwapen in de nek van de zaakvoerder. Ze lieten hem de kassa leegmaken. De reeks overvallen ging door tot 5 februari 2009. In de Smatch in Sint-Niklaas gingen ze op dezelfde manier te werk en op 18 januari 2009 belden ze aan bij een woning in Sint-Niklaas. De bewoner werd vastgebonden op zijn bureaustoel met elektriciteitskabels en werd gedwongen de code van zijn bankkaart te geven. De bende jonge overvallers maakte daarnaast ook digitale camera’s, autosleutels, een brandkast met 15.000 euro, juwelen, vier Belgische en zes Turkse paspoorten buit. De daders konden worden gevat na doorgedreven telefonie-onderzoek.

De rechter sprak zware straffen uit. De zwaarste was voor Muhammet Y., omdat die het brein bleek te zijn. Hij moet zes jaar effectief de cel in. Younes A., Redouan E.M. en Mohamed A. werden veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vier jaar. Omar A. moet tien maanden de gevangenis in en Myriam E.A. komt er vanaf met zes maanden voorwaardelijk.

SVOV

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio