Omstreden serres palmen polder in

Omstreden serres palmen polder in

Omstreden serres palmen polder in

Print
Beveren-Waas - Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de glastuinbouwzone Melsele-Zuid goedgekeurd. Groen Beveren noemt dat een streep door de rekening van het bestuursakkoord van CD&V en N-VA.

Tijdens de coalitiegesprekken kwamen de Beverse CD&V en N-VA overeen dat zij het glastuinbouwproject, dat de provincie in Melsele wil realiseren, wensen te herbekijken en opnieuw te bespreken. “Momenteel ontbreekt bij de bevolking een draagvlak voor dat project”, aldus de twee partners in een gezamenlijke mededeling.

Ze plaatsten het thema bovenaan de agenda, als tweede punt. Enkel het behoud van open ruimte in functie van de leefbaarheid van de gemeente staat nog een trapje hoger op de ladder.

“Het is cynisch dat nu net een minister van de N-VA de afspraken, die zijn Beverse partijgenoten met CD&V daarover maakten, met een pennentrek van tafel veegt”, reageert gemeenteraadslid Bram Massar (Groen). “Het bewijst de zeer beperkte bewegingsruimte van de nieuwe coalitie in de Beverse dossiers van bovenlokaal belang. Groen zal zich met alle middelen blijven verzetten tegen het mega serrecomplex in Melsele-Zuid.”

Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) wil eerst de ministeriële beslissing uitpluizen alvorens er verklaringen over af te leggen. Toekomstig eerste schepen Bruno Stevenheydens (N-VA) reageert wel. “De minister kon geen andere beslissing nemen”, aldus Stevenheydens. “Groen vergeet in zijn kritiek te zeggen dat de wettelijke mogelijkheden van de minister zeer beperkt zijn. Wij bestuderen de mogelijkheden om het dossier minstens bij te sturen.”

“De beslissing van de N-VA-minister stelt ons teleur en we kijken uit naar de reactie van de Beverse partijafdeling”, reageert Jan De Munck (foto) van het actiecomité tegen de glastuinbouwzone. “We geven de moed voorlopig nog niet op. Hopelijk krijgen we steun van de lokale N-VA. Het laatste dat we anders kunnen doen, is naar de Raad van State stappen.”

Yves Vrebos
Foto Joris Herregods

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio