Door brand geteisterd café krijgt ook inbrekers over vloer

Door brand geteisterd café krijgt ook inbrekers over vloer

Door brand geteisterd café krijgt ook inbrekers over vloer

Print
Schilde - Het ongeluk houdt niet op voor de uitbaters van café Den Inslag op de Noorderlaan in Schilde. Na twee onverklaarbare branden, werd er ook nog eens ingebroken.

De uitbaters van het veel geplaagde café stelden zondagmorgen om 9.23u de inbraak vast. De daders hadden de kastjes van de biljart opengebroken en de sigarettenautomaat geplunderd. Een dag eerder was het pand nog getroffen door een brand die de keuken vernielde. Tien dagen eerder beschadigde een brand de achterbouw en een deel van de feestzaal.

Het parket stuurde telkens het labo en een deskundige ter plaatse om de branden te onderzoeken. Er werden geen aanwijzingen van kwaad opzet gevonden. “Uit onderzoek blijkt dat de brand in taverne Den Inslag in Schilde, in de nacht van 9 op 10 november, een accidentele brand is”, deelde het parket maandag mee.

De zaak wordt al vijf jaar uitgebaat door Charlotte De Wolf (26) en Ronald Walet (30). Ze stellen zich ook vragen bij de recente gebeurtenissen. “Achter die inbraak gaan we niets zoeken”, meent Charlotte De Wolf. “Dat is gewoon iemand die de berichten over de brand heeft gehoord en dacht er gemakkelijk zijn slag te slaan. Veel heeft hij niet meegenomen”, aldus de uitbaatster.

“Maar die twee branden zijn een ander paar mouwen. Wij weten nog altijd niet hoe de branden zijn ontstaan en dat is beangstigend. Ik vind het toeval te groot, maar het kan natuurlijk altijd.” Aan moedwillige brandstichting denkt ze voorlopig niet. “We hebben met niemand last en zijn nooit bedreigd geweest."

AK
Foto BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio