Paleis snoeit in economische missies

Paleis snoeit in economische missies

Paleis snoeit in economische missies

Print
De economische missies onder leiding van prins Filip zullen vanaf volgend jaar minder kosten, omwille van de algemene besparingscontext. Dat schrijft de krant Le Soir dinsdag.

Buitenlandse Zaken bevestigt, maar beklemtoont tegelijk het belang van die zendingen.

Woordvoerder Michel Malherbe: "Het klopt dat de prestigeactiviteiten op de missies zullen verminderd worden. Het zou onverantwoord zijn om dure prestigeprojecten te organiseren, terwijl de regering op zoek moet naar middelen om de begroting rond te krijgen. Buitenlandse Zaken wil zich aanpassen."

Prinses Mathilde

De prinselijke economische missies worden door drie beleidsniveaus gefinancierd: Buitenlandse Zaken, de drie gewesten en het Agentschap voor Buitenlandse Handel. Door de crisis worden de kosten bij Buitenlandse Zaken verminderd. Zo zal prinses Mathilde nog slechts één op de twee missies bijwonen.

Maar ondanks de besparingen beklemtoont men dat het nut van de prinselijke zendingen niet in vraag wordt gesteld.

"Wij willen het hoge efficiëntieniveau behouden, dat door iedereen erkend wordt. We zullen ons aanpassen, maar de basisingrediënten die van de missies een succes maken blijven behouden", verklaarde de woordvoerder van Buitenlandse Zaken in de krant.

Belga
Archieffoto PhotoNews: Prins Filip en prinses Mathilde trokken in juni nog op economische missie naar Japan.

Nu in het nieuws