Dossier Ford Genk

Onderdelentekort dreigt voor Ford

Onderdelentekort dreigt voor Ford

Onderdelentekort dreigt voor Ford

Print
Als de onderdelen die door Ford Genk worden geproduceerd voor andere Ford-fabrieken, bij de start van de productie aanstaande donderdag niet worden vrijgegeven, dan dreigt op termijn een tekort en zouden andere fabrieken mogelijk kunnen stilvallen. Dat is de inzet van de onderhandelingen die deze morgen worden gevoerd.

De directie in Genk wil niet alleen dat op een normaal tempo wordt geproduceerd - dat wil zeggen 8.000 auto’s op acht dagen - maar dat die auto’s ook worden vrijgegeven voor levering aan de klanten. De vakbonden, die de auto’s als oorlogsbuit blokkeren, zien dat echter anders.

Nog belangrijker dan de auto’s zijn echter de onderdelen die door Ford Genk voor andere fabrieken worden geproduceerd. Als die onderdelen worden gegijzeld, dreigen andere fabrieken in onderdelennood te geraken.

Lees vandaag meer in uw krant.


Britt (9) en Jo (15) hebben zondag iedereen stil gekregen met hun boodschap tijdens de Mars voor de Toekomst in Genk. Maar zij zijn niet de enige Limburgse kinderen die schrik hebben voor hun toekomst. Ben jij zoon of dochter van een Ford-werknemer of heeft één van je ouders elders zijn of haar job verloren? Heb jij een boodschap voor de directie of voor de politici van ons land? Of wil jij laten weten hoe jij je voelt nu papa en/of mama geen werk meer heeft? Dan horen wij het graag. Stuur een mailtje met de boodschap, je naam, leeftijd en contactgegevens naar hier@reageren.be. Ook tekeningen zijn welkom.


GC
Foto PhotoNews