FBI-agent van zaak-Petraeus gehaald wegens mogelijke obsessie voor maîtresse

Print

FBI-agent van zaak-Petraeus gehaald wegens mogelijke obsessie voor maîtresse

Een FBI-agent die destijds mee het onderzoek opstartte dat uiteindelijk geleid heeft tot het ontslag van CIA-directeur David Petraeus (foto) is in de zomer van de zaak gehaald omdat hij mogelijk zelf te veel betrokken partij was geworden.

Volgens de Wall Street Journal loopt er een intern onderzoek naar het gedrag van de man. De agent, van wie de identiteit niet is vrijgegeven, zou foto's van zichzelf in ontbloot bovenlijf hebben doorgestuurd naar Jill Kelley (foto onder), de vrouw die de dreigberichten had ontvangen waardoor de bal aan het rollen ging.

De FBI-agent in kwestie zou volgens anonieme bronnen geobsedeerd geraakt zijn door haar."Briljante militaire carrière"

Ondertussen zegt de Amerikaanse minister van Defensie Leon Panetta (foto links) dat Petraeus er goed aan gedaan heeft om ontslag te nemen omwille van de affaire met Kelley.

Panetta was Petraeus' voorganger op de post bij de CIA. Hij beseft dat het ontslag "een erg trieste manier is om een zo briljante militaire carrière te beëindigen" maar meent dat buitenechtelijke relatie niet strookte met de "persoonlijke integriteit" die bij de functie hoort.

Gevraagd naar klachten vanuit het Congres dat het Witte Huis de volksvertegenwoordigers niet heeft gewaarschuwd over het FBI-onderzoek naar het mailverkeer tussen Petraeus en zijn maîtresse, zei Panetta dat dit een probleem is dat "grondig onderzocht" moet worden.

Het onderzoek kwam er omdat een vriendin van Petraeus een reeks "bedreigende" e-mails kreeg. Ze vreesde voor haar veiligheid en stapte in mei naar de FBI.

De federale politie ontdekte dat de berichten afkomstig waren van de minnares van Petraeus, zijn biografe Paula Broadwell (foto bovenaan). De vrouw voelde zich bedreigd door de jongere vriendin van Petraeus. Volgens verschillende bronnen hebben de twee echter "enkel een platonische relatie".

Belga
Foto's AFP/Reuters

Nu in het nieuws