Leerlingen geschokt na overlijden klasgenote

Een dag na het ongeval aan het Albertkanaal in Beringen, waar zondag een wagen het water inreed, is de toestand van de 20-jarige chauffeur uit Laakdal nog altijd zeer kritiek. Zijn 14-jarige passagier, D.P. uit Schilde, overleed ter plaatse. De politie houdt rekening met een wanhoopsdaad.

Het onderzoek naar de precieze toedracht van de feiten is in handen van de Federale Gerechtelijke Politie van Hasselt. "De eerste onderzoeken lijken te bevestigen dat het om een wanhoopsdaad van beide personen ging", zegt de Hasseltse parketwoordvoerder Robrecht De Keersmaecker. Zeker is dat echter nog niet. "Het onderzoek loopt nog."

Lees ook: 14-jarig meisje verdrinkt in Albertkanaal

Op het Heilig Hart van Maria-instituut in 's Gravenwezel, waar het 14-jarige meisje school liep, werd maandag geschokt gereageerd op haar overlijden. "D. was dit schooljaar bij ons het tweede jaar Techniek Wetenschappen gestart", zegt directeur Jef Verheyen. "Zowel de leerlingen en haar klastitularis van haar klas van vorig jaar als die van dit jaar zijn erg aangeslagen door dit nieuws. We betuigen de familie ons diepste medeleven."

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

RuSt, JVDPO

Foto Sven Dillen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio