1.500 gezinnen wachten op sociale woning

1.500 gezinnen wachten op sociale woning

1.500 gezinnen wachten op sociale woning

Print
Mechelen - Zo'n 1.500 gezinnen staan in Mechelen op de wachtlijst voor een sociale woning. Voor het eerst in 12 jaar wordt de bestaande stop opgeheven, en komen er 300 sociale woningen bij. Er zijn ook plannen voor 100 sociale koopwoningen.

De renovatie van de wijk Oud Oefenplein, een van de oudste, is binnenkort met 170 woningen aan zijn laatste fase toe. Een megaproject voor Mahatma Gandhi, met bijna 800 woningen de grootste Mechelse sociale wijk, is gestart. Maar zelfs met al die investeringen is het aanbod nog altijd niet groot genoeg. "In veel Vlaamse centrumsteden staan mensen op de wachtlijst. Daarom zijn we ook bezig met de uitvoering van ons grootste renovatieproject ooit", reageert Alexander Vandersmissen (Open Vld), voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt.

Binnen de nieuwe coalitie van Vld-Groen-m+, NV-A en CD&V is bovendien afgesproken om extra sociale woningen te realiseren: 300 huur- en 100 koopwoningen. "Daarnaast overwegen wij particulieren te subsidiëren als ze hun huurwoningen energievriendelijk aanpassen, en ze op de sociale markt verhuren", stelt OCMW-voorzitter Koen Anciaux (Open Vld).

Marylou Guns (foto) is een van de 1.500 Mechelaars die wachten op een sociale woning. De 62-jarige vrouw liet haar huurhuisje acht maanden geleden zelf onbewoonbaar verklaren. Haar verhaal leest u in de dinsdagkrant van Gazet van Mechelen.

SVH
Foto Joris Herregods

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio