"Eigen PZR-festival op boogscheut van Zilvermeer"

Relax, het bedrijf dat door de provincie Antwerpen wordt opzijgeschoven als organisator van het kinderfestival Pennenzakkenrock aan het Molse Zilvermeer, betreurt de communicatie van de provincie over het bestaande conflict. Het bedrijf ontkent formeel dat er de voorbije edities problemen waren met de veiligheid en wil zelf doorgaan met verschillende festivals onder de naam 'PZR'.

ikerremans

Naast Pennenzakkenrock organiseert Relax elders ook een 'Beach' en 'Ardennes' versie van het kinderfestival. Voor al die evenementen waren de voorbereidingen voor 2013 volgens het bedrijf al volop aan de gang toen het enkele weken geleden op de hoogte werd gebracht van de beslissing van de provincie.

"Als ze niet tevreden waren, hadden ze dat moeten zeggen de dag na het festival en niet na vier maanden. Uiteraard waren wij al volop bezig met de organisatie en promo voor volgend jaar", zegt Geert Torfs van Relax. "We willen ook onze werking niet in gevaar brengen en zullen dus doorzetten. Wat Pennenzakkenrock betreft, komt er een festival op een boogscheut van het Zilvermeer." Torfs wijst erop dat Relax de naam 'PZR' liet beschermen.

Volgens Torfs ligt enkel een persoonlijke vete met Zilvermeer-directeur Jean-Pierre Bulens aan de basis van het conflict. "Over de veiligheid waren politie en hulpdiensten erg tevreden. En ook het bewaren van de 'eigenheid' is onzin: wij hebben Pennenzakkenrock net gered en de negatieve spiraal op vlak van het aantal bezoekers doorbroken. Het educatieve luik was trouwens net ons idee."

Lees ook: Pennenzakkenrock weer in handen van Zilvermeer Mol

Foto Bert De Deken

MEER OVER Mol

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio