Lokeren

"Niet Peter Maes, wel een buitenlander"

Niet Peter Maes, wel een buitenlander

"Niet Peter Maes, wel een buitenlander"

Print
De kans lijkt klein dat Peter Maes trainer van Club wordt. De coach van Lokeren wordt al sinds het ontslag van Leekens aan blauwzwart gelinkt, maar voorzitter Lambrecht wil hem niet kwijt en kreeg maandag te horen dat Club voor een buitenlander gaat.

Door zijn uitstekende prestaties bij KV Mechelen en Lokeren was Maes meteen een van de topkandidaten om Leekens op te volgen, maar zijn voorzitter heeft de deur dichtgegooid. "Het is simpel: ik wil Peter niet kwijt", aldus de bandenmagnaat. "Ook niet als Club wil betalen? Geld of geen geld, daar gaat het niet om. Ik heb jarenlang gesukkeld om een goede trainer te vinden. Nu heb ik er een, en ik laat hem niet gaan. Met deze trainer gaan we voluit voor een plaats in play-off 1. Hij zal dus zijn contract, dat nog anderhalf jaar loopt, uitdoen. Misschien ga ik hem een nieuw contract aanbieden. Trouwens, ik heb vanmiddag de mensen van Club gezien op de Pro League. De voorzitter (Bart Verhaeghe, red) confirmeerde me dat ze niet Peter Maes zullen pakken, maar een buitenlander."

Maes zelf houdt zich op de vlakte. "Ik begrijp het standpunt van mijn voorzitter, maar er is wel een clausule in mijn contract. Maar ik ben geen vragende partij om te vertrekken. Er is misschien wel interesse, maar niet concreet, want ik heb niet met Club aan tafel gezeten. Het is niet dat de toestand in Brugge me afschrikt. Bij KV Mechelen en Lokeren heb ik ook puin geruimd. Maar als er nu geen topclub komt, komt die later wel."

ST

Foto Belga