Pennenzakkenrock weer in handen van Zilvermeer Mol

De organisatie van het kinderfestival Pennenzakkenrock (PZR), traditioneel aan het einde van het schooljaar bij het Molse Zilvermeer, komt opnieuw in handen van het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer en de provincie Antwerpen. De voorbije twee edities waren uitbesteed aan de private organisator Relax, maar dat contract wordt voortijdig beëindigd. "De festivalbezoeker heeft er allicht niet veel van gemerkt, maar intern waren er grote problemen", zegt Jean-Pierre Bulens, directeur van het recreatiedomein.

ikerremans

De beslissing om de samenwerking met Relax te stoppen, was al een tijd geleden genomen. De provincie komt er echter pas nu expliciet mee naar buiten. "Blijkbaar is Relax van plan om zelf een kinderfestival te organiseren, hebben zij daarvoor al verschillende scholen aangeschreven en verkeerden die scholen in de veronderstelling dat het nog steeds om Pennenzakkenrock ging", legt Bulens uit. "Wij willen dat nu rechtzetten. Wij nemen het festival opnieuw in handen en de promo en inschrijvingen daarvoor starten pas in januari."

Volgens Bulens kwamen de "eigenheid en ziel van het festival" de voorbije twee edities in het gedrang. "De private organisator beschouwde veiligheid niet als een grote prioriteit. Dat vonden wij niet kunnen, aangezien het toch om kinderen gaat", aldus Bulens. "Bovendien steunt het festival traditioneel op vele vrijwilligers en die werden volledig verwaarloosd."

Over het gebruik van de naam 'PZR' zal zich volgens Bulens nog een juridische strijd afwikkelen. Relax zou immers net als dit jaar een of meerdere kinderfestivals onder die naam willen organiseren.

Foto Hilde Van Geirt

MEER OVER Mol

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio