Afrit Geel-West halfjaar dicht

Afrit Geel-West halfjaar dicht

Afrit Geel-West halfjaar dicht

Print
Geel - De megawerf van de Noord-Zuid Kempen gaat vanaf volgende week de cruciale fase in waarbij de werkzaamheden zich stilaan naar de bestaande wegen verschuiven. De minderhinderpunten moeten zich nu bewijzen.

In de loop van de volgende week moet het verkeer op de N19 van de huidige naar de nieuw opgetrokken brug over de E313. De arbeiders stoomden de voorbije dagen al het nieuwe wegdek klaar. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat meteen daarop de huidige, 'oude' brug afbreken.

Daarvoor moet de snelweg van vrijdagavond 16 november om 20u tot ten laatste maandagochtend 19 november om 6u opnieuw in beide richtingen worden afgesloten voor het doorgaande verkeer. Voertuigen die richting Antwerpen willen, moeten er in Geel-Oost af en de parallel lopende industriezone volgen tot Geel-West. In omgekeerde richting volgt het verkeer een omleidingsroute vanaf Herentals-Oost in Olen over de industriezone in Oevel (Westerlo) tot Geel-West.

Daarop sluit vanaf maandag 19 november de volgende fase aan, waarin de Vlaamse overheid op de plek van de afgebroken brug een nieuwe wegoverspanning bouwt. Voor de veiligheid blijven de op- en afrit Geel-West in de richting van Hasselt zes maanden gesloten. "De noordelijke op- en afrit van de E313 aan de watertoren blijft open. Die gaat in 2014 tijdelijk toe", zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van AWV.

HANS OTTEN

Foto Bert De Deken

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio