Overrompeling op Sinte-Mettefeest

Overrompeling op Sinte-Mettefeest

Overrompeling op Sinte-Mettefeest

Print
Mechelen - De traditie van het Sinte-Mettefeest is weer helemaal in. Het jaarlijkse feest, ditmaal in de Minderbroederskerk van het Cultuurcentrum, was een overrompeling.
In het Mechelse liepen heel wat straten zondag vol zingende kinderen. Niet in alleen in het Groot-Begijnhof en de wijk Heihoek in Mechelen-centrum bijvoorbeeld, maar ook in Arsenaal, Galgenberg en vooral ook in Walem. In de namiddag zakten heel wat jonge gezinnen, zelfs van buiten de stad, naar het Cultuurcentrum. Samen met opa en opa vaak.

In de Minderbroederskerk tekende het Sinte-Mettegenootschap voor een feest vol leuke activiteiten en lekkers, met het zangfeest als apotheose. "Wij hadden 71 inschrijvingen. Uiteindelijk zijn meer dan 150 kinderen komen zingen. We zijn heel blij", zegt voorzitter Rudi De Mets. Het succes dankt hij mee aan de steun van de stad om de traditie van Sint-Maarten ook in de scholen volop te promoten. De wedstrijd werd gewonnen door de kinderen van de Mechelse families Borgys, Letens en Somers.

In de maandagkrant van Gazet van Mechelen kan u een reportage lezen.

SVH

Foto Gil Plaquet

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio