Israël "waarschuwt" Syrië met raket

Israël waarschuwt Syrië met raket

Israël "waarschuwt" Syrië met raket

Print
Het Israëlische leger heeft zondag een raket afgeschoten in de richting van Syrië. Volgens Israël ging het om een waarschuwing. Dat meldt het Israëlische leger.

De beschieting kwam er nadat het Syrische leger een mortiergranaat had afgeschoten naar een Israëlische militaire post op de Golanhoogvlakte, in het noorden van Israël. Volgens de Israëlische publieke radio schoten Israëlische militairen de raket af in de richting van het Syrische leger. Volgens diverse bronnen vielen er geen slachtoffers.

Het is de eerste keer dat Israël het gemunt heeft op Syrië sinds het einde van de Israëlisch-Arabische oorlog van oktober 1973. Technisch gezien verkeren Israël en Syrië nog steeds in oorlog en VN-vredestroepen patrouilleren in een bufferzone. Eerder deze week troffen Syrische kogels een Israëlisch militair voertuig op de Golanhoogvlakte en drongen drie Syrische tanks de bufferzone binnen.

Tel Aviv stelt alles in het werk om te vermijden dat de Syrische burgeroorlog uitbreidt in de regio en een groter conflict wordt. Het Israëlische leger liet zondag verstaan dat het streng zal optreden als er zich nog incidenten voordoen.

Ook Turkije, dat in het noorden grenst aan Syrië, vreest voor een uitbreiding van het Syrische conflict.

Belga

Foto EPA

.

Nu in het nieuws