1 / 11

Festival van de Creativiteit klokt af op 10.000 bezoekers

Het allereerste Festival van de Creativiteit in Turnhout heeft een recordaantal bezoekers op de been gebracht. De organisatie had gehoopt op 6.000 deelnemers, maar het werden er uiteindelijk 10.000.

Toon Verheijen

"Het werd een groot succes. Langs het parcours in de binnenstad van Turnhout was het vooral zondag over de koppen lopen", aldus Trui Moerkerke. "In de Splichalhal kwamen duizenden mensen nieuwe technologie uitproberen, van 3D fotografie tot een interactief pashokje en de nieuwste elektrische fietsen. Kinderen volgden workshops, van het ontwerpen van een stoel tot het maken van robots. In de oude Brepols drukkerij was het aanschuiven om een zintuiglijke installatie van Maison Caro te zien en de projecten van Vlaamse kunstscholen. In de oude bib was het warenhuis van jonge designers van het ontwerperscollectief De Invasie een groot succes. Ook Kunstbende maakte de stad 'creatief' onveilig en de eerste Creativiteitspreek met Dirk Draulans was helemaal uitverkocht. Het Ideeënmuseum was eveneens een populaire halte langs de creatieve route."

Volgens Pascal Cools, directeur van Flanders DC, toont het succes van dit Festival aan dat er bij een breed publiek in Vlaanderen grote interesse bestaat voor creativiteit en innovatie. "In tijden van negatief nieuws en economische moeilijkheden, slaat het positief verhaal van het innovatief en creatief talent dat er in Vlaanderen is, wel degelijk aan."

Foto Bert De Deken

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio