Ophaalactie 11.11.11 succes ondanks crisistijden

De jaarlijkse ophaalactie van 11.11.11 lijkt volgens de eerste resultaten ongeveer hetzelfde te zullen opbrengen als vorig jaar. "Ondanks de recente ontslaggolf in het bedrijfsleven, is het hartverwarmend dat Vlaanderen solidariteit met de allerarmsten nog steeds belangrijk vindt", reageert algemeen directeur Bogdan Vanden Berghe tevreden.

fvangarderen

Zondagnamiddag heeft 11.11.11 intussen bij de helft van de gemeenten in Vlaanderen gepeild naar de opbrengst van het afgelopen actieweekend. "De eerste peiling laat een status quo zien", klinkt het. "Als de trend aanhoudt zal 11.11.11 wellicht afkloppen op hetzelfde jaarresultaat als vorig jaar, bijna 5,8 miljoen". 11.11.11 kan nu nog geen definitief resultaat geven, aangezien het nog wachten is op overschrijvingen.

Besparingen

Vanden Berghe maakt van de gelegenheid wel nog gebruik om zijn bezorgdheid te uiten over de besparingen die de regering wil doorvoeren in in het domein ontwikkelingssamenwerking. "Als de plannen doorgaan zal België in 2012 nog amper 0,43 pct van haar bruto nationaal product (bbp) besteed hebben aan ontwikkelingssamenwerking. Twee jaar geleden was dat nog 0,63 pct".

Belga

Foto: PN

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio