Koningspaar feliciteert 100-jarige Aline Christiaens

Print

Koningspaar feliciteert 100-jarige Aline Christiaens

Essen -De bewoners van rust- en verzorgingstehuis Sint-Michaël in Essen vierden vrijdag 9 november de 100ste verjaardag van Aline Christiaens. Omringd door haar familie werd de vrouw in de bloemetjes gezet en mocht ze een foto met felicitaties ontvangen van het koningspaar.


“Mijn tante heeft een heel interessant leven gehad”, vertelt petekind en naamgenote Aline Christiaens. “Ik ben trots op haar. Ze sprak verschillende talen, waaronder Russisch en Chinees. Talen die ze op latere leeftijd nog heeft geleerd. In 1952 huwde ze een Nederlandse ingenieur die in Indonesië was geboren. Tijdens haar leven heeft ze lange tijd in Rhodesië gewoond, een voormalige Britse kolonie in Afrika. Later woonde ze ook nog in Spanje.”

Ter ere van Alines 100-verjaardag werd er een Quercus palustris of moeraseik gepland. Het was haar petekind zelf die de boom voor Aline mocht planten. Bijzonder is dat haar oudere zuster tien jaar eerder ook al een boom mocht planten in Essen ter ere van haar honderdste verjaardag.

MaTi
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio