Een weekend vol kleurrijke blokjes

Print

Een weekend vol kleurrijke blokjes

Essen - Wie is er niet groot geworden met de felgekleurde LEGO-blokjes? Iedereen kent ze wel. Toen KWB Essen-Heikant de kans kreeg om over duizenden blokjes te kunnen beschikken aarzelden ze niet en gingen meteen aan de slag.
“Via de hoofdzetel van KWB kregen we de kans om gedurende één week over een LEGO-blokkenpakket te beschikken”, zegt organisator Guy Van Hoydonck. “Die kans wilden we niet laten liggen. We hebben meteen alle kinderen, ouders én grootouders uitgenodigd voor een dagje LEGO plezier. Voor ons was dit meteen ook een mooie gelegenheid om wat meer bekendheid te geven aan onze organisatie.”

Naast de legoblokjes waren er ook andere activiteiten voorzien. “We hebben de zaal volledig ingericht als speelzaal zodat de kinderen ook aan andere activiteiten konden deelnemen”, zegt Van Hoydonck.
Aan het Lego bouwen was geen wedstrijd verbonden. Het bouwen zelf gebeurde aan speciale LEGO-bouwtafels die ter beschikking werden gesteld door de hoofdzetel van LEGO in Brasschaat. “We vinden het vooral belangrijk dat de fantasie van de kinderen gestimuleerd wordt en dat ze gewoon plezier hebben iets moois te kunnen maken", zegt Van Hoydonck.

“Ik vind het fijn om hier te komen spelen”, zegt Stijn (11). Samen met mijn vriendje heb ik deze kerk gebouwd. De toren is nu bijna klaar. Ik wil hier wel elke dag komen spelen, maar morgen gaat de LEGO weer weg. Ik zal dan maar een nieuwe doos aan Sinterklaas vragen zeker?”

Op LEGO kun je bouwen

Lego is bedacht door de Deen Ole Kirk Christiansen. De naam Lego is afgeleid van de Deense woorden ‘leg godt’ wat speelgoed betekent. In 1947 werden de eerste plastic Lego-bouwstenen gemaakt, in 1957 werden de steentje verbeterd. Ze waren gemaakt van celluloseacetaat. Het huidige steentje werd in 1963 gemaakt van ABS (Acrylonitril butadieen styreen).

MaTi
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio