Nys: "Mooi cadeau voor jarig zoontje"

Nys: Mooi cadeau voor jarig zoontje

Nys: "Mooi cadeau voor jarig zoontje"

Print
De derde manche van de Hansgrohe Superprestige leverde Sven Nys een drie op drie op. Deze keer moest hij in tegenstelling tot vorige week in Zonhoven niet tot de laatste meters vechten, want na een foutje van Lars van der Haar raakte de Belgische kampioen al snel alleen voorop.

"Ik had eerlijk gezegd niets gemerkt van wat zich achter mij had afgespeeld", zei Nys na zijn zesde overwinning van het seizoen. "Op zeker moment keek ik achterom en zag ik niemand. Ik voelde dat ik een goede dag had en daarom besliste ik om er voor te gaan, zelfs al was het nog lang. Kwamen ze toch terug, dan was er nog niets verloren."

De overwinning is volgens Nys een mooi cadeau. "Voor mijn zoontje, die morgen jarig is. Hij was wat ontgoocheld omdat ik voor een vergadering bij de UCI in Zwitserland zal zitten, maar hopelijk biedt deze zege hem wat troost."

Van der Haar: "Balen"

Lars van der Haar baalde na de wedstrijd. "Door mijn foutje gaf ik Sven de kans om weg te rijden. Ik denk dat hij daar vijf tot tien seconden cadeau heeft gekregen", zei Van der Haar.

"Zoals altijd zat ik dicht op het wiel om mee te kunnen zijn, maar ik maakte de fout door aan de binnenkant te zitten zodat ik in de remmen moest toen ook Sven naar binnen kwam. Daardoor werd ook iedereen achter mij opgehouden. Dat zullen wel de normale foutjes zijn die je als jonge renner maakt als je bij de grote jongens terechtkomt. Als ik een goede leerling ben, zijn het allemaal dingen die me maar één keer zullen overkomen."

Belga
Meer sportnieuws